De leukste versieringen voor Koningsdag op een rijtje

Koningsdag is een van de meest feestelijke en kleurrijke evenementen in Nederland. Het is de dag waarop we de verjaardag van de koning vieren en onze nationale trots en saamhorigheid tonen. Om de feeststemming nog verder te verhogen, is het belangrijk om de juiste versiering te kiezen. Hieronder vind je enkele ideeën voor de leukste versiering voor Koningsdag.

Oranje vlaggenlijnen

Vlaggenlijnen zijn een klassieke versiering voor Koningsdag en ze zijn ook nog eens heel betaalbaar. Je kunt de oranje slinger van Vlaggenclub ophangen in de straten, in winkels, in parken en in je eigen huis voor de ultieme feeststemming. Als de vlaggenlijnen ongedeerd blijven, kun je na het feest prima wegstoppen om volgend jaar weer te gebruiken!

Nederlandse vlaggen

Zin in nog meer vlaggen koningsdag dit jaar? Dan mogen de Nederlandse vlaggen natuurlijk niet ontbreken. Hang ze op in de straten en bij jou thuis om je nationale trots te tonen. Je kunt ook een schmink stift gebruiken om de vlag gedurende dag op je lichaam te dragen (letterlijk). De oranje en Nederlandse  vlag (rood-wit-blauw) gaan ook goed samen in één ruimte, dus gebruik vooral beide!

Oranje ballonnen

Ballonnen zijn een andere populaire versiering voor Koningsdag. Kies voor oranje ballonnen om de Nederlandse kleuren te laten zien en hang ze op in clusters voor een extra feestelijk effect. Je kunt er zelfs met stift een kroontje of andere leuke koningsdag icoontjes op tekenen

Oranje confetti

Bij een feestje hoort confetti, en Koningsdag is geen uitzondering! Confetti is een feestelijke versiering die je gemakkelijk overal kunt strooien. Kies voor oranje confetti om voor een echte koninklijke feeststemming te zorgen. 

Oranje kleding

Natuurlijk mag je zelf ook niet ontbreken in de oranje versiering. Trek je allermooiste oranje outfit aan en vier Koningsdag in stijl. Als je geen oranje kleding tot je beschikking hebt, kun je ook altijd een gaan voor een oranje stropdas, hoed of een gekke oranje bril. 

Oranje eten en drinken 

Maak je Koningsdagviering nog feestelijker met oranje eten en drinken. Serveer oranje drankjes, oranje cupcakes, oranje fruit en oranje snacks om in de Koningsdag-sfeer te blijven. Er worden ook heerlijke oranje tompoucen verkocht in diverse winkels, dus laat deze ook zeker niet achterwege!Bekijk ook